„Ameryka od Kuchni”, nowy projekt promujący produkty spożywcze z USA, zaprezentuje się 9 października br. na 3. Kongresie Szefów Kuchni w Warszawie. Podczas cyklu warsztatów, degustacji i prelekcji na stoisku „Ameryka od Kuchni” goście Kongresu będą mogli przekonać się, że współczesna amerykańska kuchnia prezentuje wielowymiarowe bogactwo smaków i aromatów.
Informacja prasowa
„Ameryka od Kuchni”, nowy projekt promujący produkty spożywcze z USA, zaprezentuje się 9 października br. na 3. Kongresie Szefów Kuchni w warszawskim centrum EXPO XXI. Podczas cyklu warsztatów, degustacji i prelekcji na stoisku „Ameryka od Kuchni” goście Kongresu będą mogli przekonać się, że współczesna amerykańska kuchnia prezentuje wielowymiarowe bogactwo smaków i aromatów, nie ograniczając się do popularnych steków, burgerów i prostego grilla.
Dla odwiedzających stoisko szefów kuchni i sommelierów organizatorzy przygotowali degustację win z Kalifornii oraz produktów spożywczych pochodzących z różnych regionów Stanów Zjednoczonych, takich jak wołowina, ryby z Alaski czy bataty. Na stoisku odbędą się również 3 odsłony praktycznych warsztatów z food & wine pairingu, podczas których wybitny specjalista winiarski, Tomasz Prange Barczyński (red. magazynu Ferment) zapozna uczestników z tajnikami udanych połączeń kulinarno-winiarskich w restauracyjnym menu. Redaktor wygłosi również prelekcję ze sceny głównej „Wino w restauracji – jak to się robi w Kalifornii”.
Szczegóły i rejestracja gości pod adresem: https://amerykaodkuchnikongres.evenea.pl/
Partner wydarzenia: USDA, Ambasada Stanów Zjednoczonych, Ameryka od Kuchni
Organizatorzy: California Wines, US Beef, US Meat, Alaska Seafood, North Carolina Sweet Potatoes, US Cranberries
Producent: Taste It All
Vinisfera objęła wydarzenie patronatem medialnym