W „drugiej” stolicy włoskich trufli – Acqualagna, za kilogram dobrej jakości trufli białych płacono dobrze ponad 3 tysiące euro za kilogram, za mniejsze sztuk – 2.400 euro. Czy będąc w ścisłym kręgu zadeklarowanych miłośników i znajdując się blisko truflowego centrum mogłem odpuścić wybranie się na truflowe polowanie? Oczywiście, że nie. Dlatego ochoczo spakowałem aparat fotograficzny, podróżną torbę i udałem się do Marche…Oto fotoreportaż z tej wizyty.
W „drugiej” stolicy włoskich trufli – Acqualagna, za kilogram dobrej jakości trufli białych płacono dobrze ponad 3 tysiące euro za kilogram, za mniejsze sztuki (do 15 gramów) trzeba było zapłacić – 2.400 euro. Czy będąc w ścisłym kręgu zadeklarowanych miłośników i znajdując się blisko truflowego centrum mogłem odpuścić wybranie się na truflowe polowanie? Oczywiście, że nie. Dlatego ochoczo spakowałem aparat fotograficzny, podróżną torbę i udałem się do Marche, do Agualanii…Oto fotoreportaż z tej wizyty.
Mariusz Kapczyński