Vinisfera

Warszawska Degustacja Food & Wine Tasting from Castilla y Leon

Kastylia i León jest jednym z największych regionów winiarskich w Hiszpanii, z którego wina od wieków królowały na stołach hiszpańskich monarchów. To właśnie kastylijskie wina dopłynęły razem z Krzysztofem Kolumbem do Ameryki.
W Kastylia i León wina wytwarza ponad 750 producentów, istnieje 15 oznaczeń apelacyjnych na czele z Ribera del Duero, Toro, Rueda. Najbardziej rozpoznawalne szczepy regionu to: Tempranillo, Tinta de Toro oraz niepowtarzalne Verdejo.
4 czerwca 2024 r. w warszawskim hotelu Barceló polska branża winiarska i gastronomiczna będą miały okazję do degustacji win i regionalnych delikatesów z tego regionu. Wystawcami będzie ponad dwudziestu przedstawicieli apelacji winiarskich jak Ribera del Duero, Toro, Rueda, Bierzo i innych oraz producenci tradycyjnych serów, słynnego jamón iberico, wędlin hiszpańskich oraz oliwy.

Prezentacja jest skierowana do importerów, dystrybutorów, sklepów specjalistycznych, przedstawicieli HoReCa, mediów branżowych i sommelierów. Zachęcamy do udziału firmy zainteresowane poszerzeniem swojego portfolio o produkty regionalne.
Więcej szczegółów na: www.tasteitall.eu
Zapisy na wydarzenie – tutaj.
Organizatorem Food & Wine Tasting from Castilla y Leon jest Instituto para la Competitividad Empresarial de Castilla y León oraz Junta de Castilla y León we współpracy z Taste It All.

Vinisfera
Przewiń do góry

Jeżeli chcesz skorzystać z naszej strony musisz mieć powyżej 18 lat.

Czy jesteś osobą pełnoletnią ?

 

ABY WEJŚĆ NA STORNĘ

MUSISZ MIEĆUKOŃCZONE

18 LAT