Vinisfera

Kulinarne skarby Sycylii

Czerwone sycylijskie pomarańcze, oliwa i inne aromatyczne, kulinarne skarby z tej niezwykłej wyspy na prezentacji w Krakowie. Sprawdź szczegóły.

Czerwone sycylijskie pomarańcze i inne kulinarne skarby z tej niezwykłej wyspy na pierwszej, polskiej prezentacji.

Kraków, 23 marca 2010 godzina 17.00 restauracja Klimaty Południa, ul. Gertrudy 5

Farma In Campagna z Carlentini uprawia cytrusy na 30 ha najlepszych sycylijskich gruntów, na ich jakość przez lata pracuje Etna, sukcesywnie, co kilka tysięcy lat zasypując je solidnie urodzajnym popiołem i zarzucając pełnymi minerałów skałami. Pracuje Morze Śródziemne współtworząc idealny dla owoców klimat, pracuje sycylijskie słońce, wreszcie od ponad setki lat pracuje rodzina Valenziani. Nie przeszkadzają przyrodzie, owoce z ich sadów nie mają problemów z uzyskaniem certyfikatów żywności ekologicznej, upraw organicznych. Są ciekawi, jak ich pomarańcze, cytryny, oliwa i przetwory będą smakowały Polakom. Jeśli się spodobają, to tak, jak robią to w Rzymie czy Mediolanie będą co miesiąc dostarczać pod drzwi skrzynkę sycylijskich specjałów. Zapraszam, bo jestem ciekaw czy będzie Wam smakować tak jak i mi.

Zbyszek Kmieć, kulinarny włóczęga

———————————————————————–
Szczegóły techniczne, materiały, potwierdzenie udziału:

Justyna Podlaska
Tel. +48 512 292 691
Skype: justynapodlaska
E-mail: info@incampagna.pl
www.incampagna.pl

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Vinisfera
Przewiń do góry

Jeżeli chcesz skorzystać z naszej strony musisz mieć powyżej 18 lat.

Czy jesteś osobą pełnoletnią ?

 

ABY WEJŚĆ NA STORNĘ

MUSISZ MIEĆUKOŃCZONE

18 LAT