W dniach 3-6 czerwca 2011 roku Hotel Krasicki**** gościł znakomitych producentów i znawców serów z kraju i zagranicy. Festiwal „Czas Dobrego Sera” dawał niepowtarzalną okazję uczestniczenia w profesjonalnej degustacji serów czy też obserwacji produkcji gatunków niszowych nieskończonych form mleka.
Informacja prasowa
W dniach 3-6 czerwca 2011 roku Hotel Krasicki**** gościł znakomitych producentów i znawców serów z kraju i zagranicy. W ramach Festiwalu „Czas Dobrego Sera”, którego pomysłodawcą byli członkowie Organizacji Slow Food pochodzący z Lidzbarka Warmińskiego mieliśmy niepowtarzalną okazję uczestniczenia w profesjonalnej degustacji serów czy też obserwacji produkcji gatunków niszowych nieskończonych form mleka. Odbył się również konkurs na najsmaczniejszy ser, w którym jury nagrodziło ser gouda z kozieradką Sylwestra i Lucyny Wańczyków z Krzeszowa koło Jeleniej Góry. Wyróżnieni zostali także Jolanta i Paweł Pazdrowscy za świeży ser kozi, Honorata i Tomasz Strubińscy za kozi ser wędzony oraz Bożena Sokołowska za kozią chałwę. Festiwal cieszył się ogromnym zainteresowaniem mieszkańców Lidzbarka i turystów, co znalazło odzwierciedlenie w ilości chętnych chcących zwiedzać Hotel Krasicki****.
Tak udane przedsięwzięcie z pewnością powtórzymy, więc do zobaczenia za rok!
Organizator festiwalu – Slow Food Polska,
Gospodarz – Burmistrz i miasto Lidzbark Warmiński,
Partner strategiczny Hotel Krasicki****,
Patronat Honorowy – Marszałek Województwa warmińsko-mazurskiego.