Podczas tegorocznej edycji targów HoReCa w Krakowie (19-21.11.2008) swoją premierę będzie miała specjalna wystawa Isola dell’Olio. Już dziś zapraszamy do słonecznego świata oliwnych gajów, koszy pełnych dojrzałych oliwek i płynnego złota – oliwy extra vergine.
(informacja prasowa)
Isola dell’Olio to najnowsza propozycja Targów w Krakowie oraz firmy ItaBo. Swoją premierę będzie miała podczas tegorocznej edycji targów HoReCa (Kraków, 19-21.11.2008). W tym roku po raz pierwszy spośród morza wina wyłoni się wyspa… Słoneczny świat oliwnych gajów, kosze pełne dojrzałych oliwek i płynne złoto – oliwa extra vergine.
Isola dell’Olio to nie tylko miejsce spotkań handlowych. To również okazja do skosztowania różnorodnych smaków oliwy z oliwek pochodzącej z różnych regionów Italii. To możliwość poznania tajników wytwarzania oliwy, odkrycia jej walorów dietetycznych i zdrowotnych. To w końcu okazja do nauczenia się sztuki degustacji i rozpoznawania jakości oliwy ze względu na jej różnorakie cechy smakowe.
Isola dell’Olio to wyjątkowe spotkanie zarówno dla handlowców, dietologów, kucharzy i restauratorów, jak i dla smakoszy, dla miłośników włoskiej kuchni i zdrowego żywienia.
Spotkajmy się w Krakowie na Isola dell’Olio!
Więcej informacji:
ItaBo
ul.Graniczna 4/224
00-130 Warszawa
tel./fax +48.22.6249228
e-mail:itabo@itabo.pl
www.itabo.pl
A głupiec je marnotrawi”
(Księga Przysłów 21,20)