Vinisfera

Konferencja poświęcona kulturze picia wina w Polsce

Koło Naukowe Zarządzania Jakością „Qualiteam” przy Katedrze Analizy Jakości na Wydziale Inżynieryjno-Ekonomicznym, Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu zorganizowalo konferencję na temat kultury picia wina w Polsce. Vinisfera objęła patronat medialny nad tym wydarzeniem.

Koło Naukowe Zarządzania Jakością „Qualiteam” działa przy Katedrze Analizy Jakości na Wydziale Inżynieryjno-Ekonomicznym, Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu od 2002 roku. Skupiamy ludzi, których interesuje problematyka zarządzania, ze szczególnym uwzględnieniem zarządzania jakością. Nasze Kolo skupia obecnie około 60 członków.
To właśnie z inicjatywy naszego Koła zrodziła się idea Zorganizowania Konferencji poświęconej Kulturze Picia Wina w Polsce.
Celem przedsięwzięcia jest poszerzenie wiedzy o kulturze picia wina wśród młodych ludzi jak również ukazanie potencjału rynku winiarskiego w  Polsce. Poprzez nasz projekt chcemy wpłynąć na zmianę gustów alkoholowych Polaków i pchnąć ją w kierunku konsumpcji  wina.
Pragniemy przyczynić się do rozwoju polskiego winiarstwa poprzez promocję polskich winnic oraz ich wyrobów.
Do uczestnictwa w konferencji zostali zaproszeni specjaliści oraz praktycy z dziedziny uprawy winorośli, produkcji wina jak również pasjonaci tego szlachetnego trunku oraz organizacje zajmujące się szeroko pojętym tematem wina.

Termin konferencji:  7.05.2009 r.
Miejsce: Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu, ul. Komandorska 118/120; sala 2, budynek E
Godzina rozpoczęcia: 10:00

!!!ZAPRASZAMY STUDENTÓW I NIE TYLKO!!!

Koordynator  projektu:
Karol Wilgosiewicz
tel. 664193812
kwilgosiewicz@gmail.com

*******

Program konferencji:
10.00-10.10
Powitanie gości, uczestników i oficjalne otwarcie Konferencji – Prowadzący (KNZJ „Qualiteam”)

10.10-10.45
Prezentacja powitalna: „Funkcjonowanie rynku wina w Polsce, jego kondycja i perspektywy rozwoju” – Zbigniew Pakuła (Świat Win)

10.45-11.20
„Inwestowanie w wino” – Krzysztof Maruszewski (Stilnovisti)

11.20-11.55
„Wino a zdrowie” – Joanna Harasym (Katedra Biotechnologii Żywności)

12.00-12.30
Przerwa

12.30-13.05
„Dobór win do potraw i jego funkcjonalność. Techniki degustacyjne” – Radosław Korczyński (Dom Wina)

13.05-13.40
„Produkcja win gronowych na świecie i w polskich warunkach” – Piotr Stopczyński (Winnice Jaworek)

13.45-14.00
Konkurs wiedzy winiarskiej Prowadzący (KNZJ)

14.00-14.30
Przerwa (sprawdzenie wyników, rozdanie nagród)

14.30-
Warsztaty winiarskie – Grzegorz Nowakowski, Piotr Stopczyński (Winnice Jaworek)

Zapraszamy

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Vinisfera
Przewiń do góry

Jeżeli chcesz skorzystać z naszej strony musisz mieć powyżej 18 lat.

Czy jesteś osobą pełnoletnią ?

 

ABY WEJŚĆ NA STORNĘ

MUSISZ MIEĆUKOŃCZONE

18 LAT